Benefiet golfwedstrijd Amelisweerd

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

[EVENT GAAT NIET DOOR]

Op zondag 12 juni a.s. zal de Utrechtse Golfclub Amelisweerd de baan beschikbaar stellen voor een bijzonder initiatief. Deze benefietwedstrijd wordt georganiseerd om geld op te halen voor een vernieuwend onderzoek van het UMC Utrecht naar hersenaneurysma’s. Op deze dag hopen wij zoveel mogelijk mensen te verwelkomen die aan deze wedstrijd mee willen doen. Ook spelers met handicap 54 zijn van harte welkom! Er zal in de vorm van Texas Scramble op de 18 holes baan worden gespeeld.

Persoonlijk verhaal aanleiding voor benefietwedstrijd

De organisatie van deze dag is een initiatief van Reinier van Kuyk, zelf lid van de Utrechtse Golfclub Amelisweerd. Reinier heeft persoonlijk meegemaakt hoe een bloeding uit een hersenaneurysma (‘subarachnoïdale bloeding’) bij zijn vrouw een enorme wissel kan trekken op het dagelijks leven. Door adequaat en snel ingrijpen van twee neurochirurgen in Zuid-Afrika en de zeer professionele nabehandeling en begeleiding o.l.v. neuroloog Mervyn Vergouwen van het UMC Utrecht is het goed afgelopen. Door zijn betrokkenheid is Reinier bestuurslid geworden van de Stichting Hersenaneurysma Patiënten Platform (HPP). Mervyn Vergouwen en andere medici zijn als adviseur verbonden aan deze stichting. Het HPP organiseert jaarlijks 5 tot 6 patiëntendagen in samenwerking met de verschillende UMC’s en ziekenhuizen in Nederland. Ook ondersteunt het HPP als stakeholder wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van hersenaneurysma’s en subarachnoïdale bloedingen.

De opbrengst van deze dag zal geheel ten goede komen aan een belangrijk onderzoek naar hersenaneurysma’s.

Onderzoek naar een individueel behandeladvies 

Jaarlijks krijgen bijna 1.500 mensen een subarachnoïdale bloeding. Veelal komt dit voor bij jonge mensen (gemiddelde leeftijd 55 jaar) die nog volop in het leven staan. Als een patiënt met een hersenaneurysma voor het eerst op de aneurysmapoli komt, moeten verschillende factoren tegen elkaar afgewogen worden, zoals de kans op barsten van het aneurysma, het risico op ernstige complicaties van een preventieve behandeling, en angst bij de patiënt. Mervyn Vergouwen wil onderzoeken hoe die factoren zich t.o.v. elkaar verhouden. Ook wil hij een app maken waarin alle factoren die van belang zijn om een beslissing te maken ingevoerd kunnen worden, zodat er vervolgens een individueel behandeladvies uitkomt. Daarnaast hoopt het onderzoeksteam met een nieuwe MRI techniek beter te kunnen voorspellen of een hersenaneurysma gaat groeien of barsten.

Belang van het onderzoek

Dr. Mervyn Vergouwen is neuroloog in het UMC Utrecht. Hij en zijn team zijn bezig met dit vernieuwende onderzoek. Hij vertelt: “Wij vinden het belangrijk om een onderzoek te doen waarvan de resultaten meteen te gebruiken zijn in de dagelijkse praktijk. Op deze manier kunnen toekomstige patiënten hier direct van profiteren”. Door het onderzoek financieel te steunen kan er een nieuwe arts-onderzoeker aangesteld worden waardoor we hopen de toekomstige zorg voor patiënten met een ongebarsten hersenaneurysma te kunnen verbeteren.

Programma

09.30 uur: Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers en tijd om in te slaan op de Driving Range
10.15 uur: Plenair welkomstwoord in het restaurant en uitreiking van de lunchpakketten 
10.30 uur: Klaarmaken voor de wedstrijd en rustig richting de vertrekhole lopen
11.00 uur: Aanvang shotgun wedstrijd 18 holes baan
16.00 uur: Binnenkomst deelnemers wedstrijd, inleveren scorekaarten en borrel met bittergarnituur. Indien gewenst is er tijd om te douchen, handdoeken en shampoo zijn aanwezig.
17.00 uur: Aanvang veiling met “special guest” Alyson Annan als veilingmeester, uitreiken opgehaald bedrag en prijsuitreiking
18.00 uur: Aanvang BBQ buffet
20.30 uur: Einde golfdag

Prijs: €220,00 per persoon, deze prijs is incl. 18 holes greenfee, mandje ballen, koffie ontvangst, lunchpakket, bittergarnituur, BBQ buffet en 3 drankjes (Hollandse bar). Van dit bedrag gaat maar liefst €100,00 per persoon naar het hersenaneurysma onderzoek van Dr. Mervyn Vergouwen, neuroloog in het UMC Utrecht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de golfbaan: https://www.amelisweerd.nl/

Bekijk alle
08-06-2022 | 11:13
01-06-2022 | 20:37
27-05-2022 | 16:01 Aan: Ik kom in actie!
27-05-2022 | 10:02 Aan: Ik kom in actie!
25-05-2022 | 19:23 Aan: Ik kom in actie voor UMCUtrecht Op attent gemaakt door Pim Honing.