Ziek Sterk

Bas Meijer
van totaal € 51.000 (76%)

Ziek Sterk

Mijn naam is Bas Meijer, 27 jaar en ik ben sinds de zomer van 2020 gediagnosticeerd met een hersentumor (glioom). Ik ben op 23 oktober 2020 geopereerd in het UMC Utrecht en ik ben na de uitslag van het pathologisch onderzoek ook nog bestraald.

Afgekeurd bij Defensie 

In 2016 ben ik er per toeval achter gekomen dat ik iets in mijn rechter frontaalkwab (voorkant van de hersenen) had zitten na een MRI-scan. Wat dit precies was, wist men op dat moment nog niet. Wat ik wel wist, is dat ik elk half jaar terug op controle moest komen. De reden dat ik een MRI-scan liet maken kwam doordat ik een slecht gehoor aan mijn rechterzijde heb, en dit wilde laten controleren aangezien ik de droom koesterde naar Defensie te gaan. Helaas bleek mijn gehoor zodanig slecht, dat ik in 2018 ben afgekeurd voor elke gevechtsfunctie binnen Defensie (ik probeerde het toch, koppig dat ik ben).

Fysieke uitdaging

Uiteindelijk bleek na de halfjaarlijkse scan in de zomer van 2020 dat de massa voor het eerst sinds de ontdekking ervan was gegroeid, wat een operatie noodzakelijk maakte. Hoewel prof. dr. Robe mij geruststelde, wist ik niet hoe ik uit de operatie zou gaan komen. Desalniettemin besloot ik op dat moment mij wel in te schrijven voor een fysieke test een jaar later. Ik ben altijd al sportief geweest en ik wilde een bepaalde zekerheid voor mijzelf dat ik na de operatie weer terug op mijn oude niveau kon gaan sporten. Ik besloot me in te schrijven voor de Strong Viking Obstacle Run van 42 km. Nu ben ik gelukkig vrij goed uit de operatie gekomen, en wil ik een crowdfunding aan mijn fysieke uitdaging plakken. Ik wil een totaalbedrag van €51.000 ophalen, omdat de run op 16 oktober 2021 plaatsvindt, precies 51 weken na mijn operatie. Ik wil twee goede doelen steunen.

In actie voor het goede doel

Het eerste goede doel betreft een onderzoek binnen het UMC Utrecht, welke kijkt naar het effect van resectie van gliomen. Het tweede goede doel betreft de organisatie Hulp voor Helden. Als Defensie er nooit was geweest, was ik er misschien nooit achter gekomen dat ik een hersentumor had. Dus ere wie ere toekomt, ik loop ook voor hen. Ik wil een stukje waardering vanuit mijn kant naar zowel de plek waar ik ben behandeld als naar defensie uitspreken door middel van deze actie. Het is dus uiteindelijk de bedoeling dat 50% van de donaties die worden opgehaald naar Hulp voor Helden gaat. Hopelijk wilt u mij daarin steunen. U kunt mijn progressie volgen via mijn Instagram pagina.

Wilt u mijn volledige verhaal lezen? Klik dan op deze link.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
13-01-2022 | 10:38
28-12-2021 | 09:44
25-12-2021 | 11:07
23-12-2021 | 22:08
23-12-2021 | 22:02
Bekijk alle

Cheque!

20-12-2021 | 15:48 Om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren startte Bas onder de naam ‘Ziek Sterk’ zijn eigen crowdfundingsactie en koppelde deze aan zijn liefde voor sportieve uitdagingen. Terwijl hij zich voorbereidde voor zijn deelname aan de ‘Strong Viking’ op 16 oktober, werd hij helaas zieker. Toch liet hij zich niet tegenhouden; samen met goede vrienden nam hij tóch deel aan de obstacle run. Met een geweldig bedrag als opbrengst! Afgelopen week overhandigde Bas, samen met zijn kersverse vrouw Robin, een prachtige cheque ter waarde van € 38.525,- aan zijn behandeld zorgteam; hoogleraar neurochirurgie Pierre Robe, neuroloog Tom Snijders, radiotherapeut en oncoloog Ernst Smid en verpleegkundig specialist Ilse Vosman. Een hele diepe buiging! Bas, de naam van je actie is je op het lijf geschreven. Wat ben jij sterk. Wij wensen je ontzettend veel kracht en sterkte. Voor ons ben je een kampioen! Ps.: Doneren kan nog steeds via zijn actiepagina!
Lees meer